В Україні скоро змінять законодавство про працю, наразі в уряді оновлюють положення в Трудовому кодексі, оскільки більшість пунктів у документі застарілі та потребують узгодження з нинішніми реаліями на ринку праці.

Про це повідомляють представники Федерації роботодавців України на сторінці у Facebook.

пошук роботи

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Той факт, що всі проекти Трудового кодексу у сукупності 18 років пролежали під сукном, означає, що в них не залишилося нічого реформаторського", – ідеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Що пропонують роботодавці закріпити в новому документі:

  • Позбавитись ознак радянського кодексу 70-х років, коли було встановлено презумпцію винуватості роботодавця.
  • Зробити роботодавця і працівника рівними суб’єктами трудових відносин.
  • Мінімізувати патерналізм трудового законодавства. У ТК є доволі суперечливі з погляду корисності соціальні гарантії та пільги досить широким категоріям працівників.
  • "Заборонну" функцію профспілок, у першу чергу при звільненні працівників, слід замінити консультаціями та переговорами, відповідно до міжнародних трудових стандартів.
  • Передбачити норми, спрямовані на боротьбу з незадекларованими трудовими відносинами, що використовуються так званими "чорними роботодавцями", створити умови для підприємницької зайнятості.

"Дійшли згоди, що новий проект ТК має стати гнучким та динамічним інструментом регулювання сучасних трудових відносин відповідно до потреб ринку праці, підвищення інвестиційної привабливості економіки України", – додають в Федерації роботодавців України.

Нагадаємо, як українцям перерахують пенсії до кінця 2019 року та хто отримає найбільші виплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, ще одна прогресивна карїна чекає українських заробітчан та пропонує солідні виплати за працю.

Також Знай.ua писав про те, що в уряді пообіцяли українцям підняти мінімальну зарплату. Коли громадяни отрмають від 5500 грн.