День археолога

Цей день не пов'язаний з якимись подіями, сьогодні не сталося ніяке особливе відкриття, свято не стало відразу державним або національним. Але його відзначають в Україні, Росії, Білорусії та Казахстані. Це професійне свято для археологів. В Україні воно стало державним в 2008 році за Указом президента.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Успіння Пресвятої Богородиці у західних християн

Це свято присвячене спогаду про смерть Божої Матері та про Її тілесне вознесіння на Небеса. Свято в католицькій церкві – це торжество, тобто у нього найвища ступінь в ієрархії свят. Про смерть Богоматері є різні відомості, вони неточні і щодо Її поховання. Більшість текстів згадує, що після вознесіння Христа, Марія жила в Єрусалимі і чекала зустрічі з Ним. За три дні до Її смерті, до Діви Марії з'явився архангел Гавриїл, який повідомив їй цю новину. Марія закликала апостолів, щоб попрощатися з ними. Сам факт саме тілесного вознесіння на Небеса, звільнення її від первородного гріха –догми в католицизмі. Хоча в її успіння дуже давно вірили, але догмою це стало тільки в 1950 році.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День матері в Коста-Ріці

В цей день всі бабусі і матері отримують дуже дорогі подарунки: меблі, одяг, холодильники. У великих сім'ях прийнято збиратися в будинку у бабусі, але не всі можуть вміститися за столом, тому сідають, де хто може. За традицією їдять звичайні страви: хрустку картоплю, плов, салат з капусти і помідорів, пюре з чорної квасолі. З напоїв п'ють ром або горілку яку сильно розбавляють колою або апельсиновим соком, іноді п'ють пиво. Все з одноразових стаканчиків. Потім вимовляють тост-подяку матері, а потім – молитву. Далі дарують подарунки, жартують, сіються, танцюють сальсу. Цей день також вважається офіційним загальнонародним вихідним.

Православні свята:

  • Перенесення з Єрусалима до Константинополя мощей первомч. архідиякона Стефана та набуття мощей праведних Никодима, Гамаліїла i сина його Авива.
  • Блаженного Василя, Московського чудотворця.
  • Ачаірської ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Степан Сінник

У цей день православна церква вшановує пам'ять святого Стефана — першого християнського мученика, що походив з єврейської діаспори. На Русі якраз був час закінчення сінокісних робіт, тому так і назвали. Вся родина збирала квіти і трави, з них плели Степанов вінок, який вішали в червоному кутку. А якщо хтось хворів, то відривали трохи трав і заварювали їх, щоб дух літнього лугу зміг відігнати недуги.

Народні прикмети на 15 серпня

Іменини в цей день

Василь, Іван, Кирило, Платон, Роман, Степан, Тарас, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.