Цьогоріч улюблений овоч українців - картопля стане розкішшю. Через неврожай, вже зараз ціна на картоплю досягла рекордного показника, а восени вартість за кілограм може підскочити вдвічі.

Експерт говорять, що дешевої картоплі цього сезону чекати не варто. Зараз на ринках її реалізують по 9 грн за кілограм, а ближче до зими, за прогнозами економістів, сума може вирости вдвічі. Такого не було за останній десяток років.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь

У багатьох регіонах на поганий врожай вплинула негода. Спочатку городи заливало, потім сушило. А картопля любить помірну погоду, з достаньою кількістю вологи та сонця.

картопля

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Багато фермерів скаржаться, що зібраного врожаю вистачить лише для власного споживання, доведеться від продажу відмовитись.

картопля

Що буде з цінаим на інші овочі

Нинішній сезон розчарував українських овочівників. Основні ставки — на цибулю і капусту, які били всі рекорди за цінами ще Цієї весни, — не зіграли. Ціни на цибулю обвалилися у п’ятеро. Якщо у квітні-травні на опті його продавали по 25 гривень, то зараз — по 5 гривень за кілограм.

Капуста подешевшала в 3,5 раза, морква — в 1,5 раза. Що, звичайно, не може не радувати пересічних українців, які ще в травні платили за кілограм цибулі до 30-40 гривень. Зате у виграші ті, хто посадив картоплю. За нього зараз можна виручити вдвічі більше, ніж минулого року. Дорожче коштують також салатні овочі — томати, огірки, перець.

Нагадаємо, експерти повідомили, що вже восени подорожчають головні продукти такі, як хліб, макаронні вироби, яйця та молочні продукти.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, через збільшення акцизу в Україні подорожчають цигарки.

Також портал Знай.ua писав, що українців попередили про подорожчання гречки та хліба.