У цей день православна церква вшановує пам'ять преподобної мучениці Євдокії Римлянині. Інші назви свята: «Авдотья», «Малинівка», «Огуречница», «Сіногной». З цього дня починають йти дрібні мрячать дощі, достигає лісова малина, господині збирають останні огірки.

Святу Євдокію виховали в християнській вірі у Римі заможні батьки. Коли були гоніння на християн перського царя Сапора, її схопили разом з іншими. Вона в ув'язненні допомагала в'язням, підтримувала їх, допомагала переносити тортури. Про її проповіді розповіли цареві, він наказав катувати її особливо жорстоко, а потім стратити.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 17 серпня

В цей день ні в якому разі не можна позичати гроші. Інакше ви просто ніколи не зможете повернути борг. Також не варто проводити день на самоті, краще присвятити його рідним і близьким.

Народні прикмети на 17 серпня

Приказки і прикмети

  • Погода 17 серпня визначала, яким буде листопад: Авдотья малинівка погожа - напередодні зими видасться пригожим, а якщо дощова, пасмурна - настане листопад сірий, сніговий і холодний.
  • Якщо день видався парким і задушливим – це до затяжних дрібних дощів.
  • Авдотья Огуречниця сім дощів несе.
  • З цього дня можуть залагодити дощі серед білого дня без грому і блискавки.
  • Якщо йде дощ — все сіно згниє.
  • Прийшла Авдотья — прибирай часник і цибулю, зривай огірки.
  • З Євдокії у огірка немає смаку – виростають вони кривими.
  • На Авдотью збір малини — готуй плетінки.
  • Якщо рясна малина — буде хороший урожай хліба.
  • Жінкам, які народилися 17 серпня, треба шукати наречених, які народилися в листопаді. Носити їм слід аквамарин.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.