Стало відомо, що на одному з полігонів Донбасу танкові підрозділи збройні сили України влаштували інструкторсько-методичні вчення.

У рамках виконання контрольних вправ екіпажі Т-64Б демонстрували навички індивідуальної підготовки та професійну майстерність при виконанні поставленого завдання. Про це повідомляється на офіційній сторінці штабу ОНС в соціальній мережі Facebook.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, солдати з двох екіпажів показали свої знання з правил техніки безпеки і навички навантаження гусеничної техніки на великовагових трал.

До того ж, учасниками змагання демонструвався алгоритм дій інструктора під час підготовки особового складу танкових екіпажів до постановки бойових машин в капонір і виїзд з нього, а також аспекти застосування подорожнього мінного трала під час проходу машин мінно-небезпечними ділянками. В рамках наступного етапу екіпажі бойових машин на час повинні були подолати 400-метрову смугу перешкод з боєкомплектом.

З ходу - в ціль!

#ООС #Операція На одному з військових полігонів Донеччини відбулося інструкторсько-методичне заняття з організації фахової підготовки танкових підрозділів. У першій частині навчального дня учасники ознайомилися із методичними рекомендаціями щодо якісного обслуговування техніки, облаштування інфраструктури для розміщення особового складу. Також вони оглянули обладнані відповідним чином навчальні місяця та обговорили питання з підготовки та проведення контрольних вправ. Після теоретичної підготовки розпочалася практична частина інструкторсько-методичне заняття. В межах виконання контрольних вправ екіпажі Т-64Б демонстрували присутнім навички з індивідуальної підготовки та професійну майстерність під час виконання поставленого завдання. Наочний показ проходив почергово у складі двох екіпажів. Насамперед вони показали знання з правил техніки безпеки та навички навантаження гусеничної техніки на великовантажний трал. Окрім того учасниками змагання демонструвався алгоритм дій інструктора під час підготовки особового складу танкових екіпажів до постановки бойових машин в капонір та виїзд нього, а також аспекти застосування колійного мінного тралу під час проходу машин мінно-небезпечними ділянками. В межах наступного етапу екіпажі бойових машин на час мали подолати чотиристаметрову смугу перешкод з боєкомплектом. Учасники заняття не лише слідкували за тим, як виконувалася вправа, а мали можливість задати питання й отримати відповіді щодо облаштування штучних перешкод: ділянки для бігу із автомобільних шин, з дротяною сіткою на низьких кілках, заболоченої місцевості з імпровізованими пеньками, зруйнованою драбиною тощо. Також вони оглянули навчальні місця з кидання ручних гранат, розбирання-збирання особистої зброї та виконання навчальних вправ зі стрільб. Як розповіли учасники інструкторсько-методичного заняття доля танкіста – це постійні тренування для того аби екіпаж постійно перебував сконцентрованим, в оптимальних фізичних кондиціях та працював над їх покращенням. Вони добре розуміють, що за потреби їм необхідно буде у найкоротший термін прийти з резерву на виручку бойовим побратимам. Кульмінацією дня, звичайно, стали стрільби штатним артилерійським пострілом "з ходу". Згідно з умовами виконання контрольної вправи танкісти мали завантажити боєкомплекту, за командою розпочати рух та здійснити три гарматні постріли по рухомих мішенях, а з курсового кулемета калібру 7,62 мм по ростових фігурах та розрахунку протитанкістів. Інструкторсько-методичне заняття завершилося підбиттям підсумків та визначенням найбільш ефективних способів ведення різних видів бою, встановленням загального розуміння і методик відпрацювання питань з організації фахової підготовки танкових підрозділів, залучених до проведення операції Об’єднаних сил.

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 15 augustus 2019

Завершальним етапом стали стрільби штатним артилерійським пострілом "з ходу". Згідно з умовами виконання контрольної вправи, танкісти повинні були завантажити боекомплекты, за командою почати рух і здійснити три гарматних пострілу по рухомих мішенях, а з курсового кулемета калібру 7,62 мм – по ростовим фігур і розрахунками противотанкистов.

Нагадаємо, що Міноборони України закрило, на Харківському конструкторському бюро імені А.с Морозова, фінансування виробництва бронетранспортера БТР-4.

Як повідомляв портал Знай.ua, російські бойовики відкрили вогонь по десятку населених пунктів.

Також портал Знай.ua писав, що генерал ВСУ зірвав маску з президента.