Експерти прогнозують подорожчання головних продуктів восени. На скільки довдетьсЯ переплачувати українцям за овочі, мясо та молочні продукти.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Хліб та макарони

Соціально значущі продукти, такі як хліб та макаронні вироби традиціно виробники піднімають на 1,5-2%. Цей рік не стане винятком.

За словами експертів, у цілому осіннє зростання може досягти 15%.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Овочі та фрукти

За підрахунками економістів, до кінця осені помідори, цибуля та капуста можуть подорожчати на 5%, а картопля — на 10-15%.

Якщо прогнози економістів здійсняться, то картоплю чекаємо по 22-25 грн (+3-5 грн), цибулю — по 12 грн (+1 грн), капусту — по 11 грн (+1 грн), помідори — по 43-48 грн (+2-3 грн). Також подорожчати можуть яблука, так як в Україну їх експортують з Польщі і в залежності від курсу долара ціна може піднятися на 10-15%. За кілограм яблук восени, можливо, доведеться заплатити 18 грн (+3 грн).

М'ясо та молочні продукти

Подорожчання яєць відбудеться поступово від 5 до20%, оскільки тут грає роль сезонний фактор, коли кури краще несуться в теплу пору року.

За десяток яєць доведеться віддати від 25 грн.

А молоко, сир, вершкове масло можуть зрости на 17-25% у листопаді, уточнюють в УАК, адже молочне поголів'я скорочується. Так, літр молока обійдеться в 32 грн (+6 грн). Ще на 6% подорожчає свинина.

"Ціни на нашу свинину порівнянні з Польщею. Тому імпорт стабілізує ціни в Україні", — стверджують експерти.

Нагадаємо, українців попередили про подорожчання гречки та хліба.

Як повідомляв Знай.ua, українцям назвали головні причини подорожчання продуктів.

Також Знай.ua писав, що ціни в Україні ростуть зі швидкістю світла.