Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Державне Бюро розслідувань підозрює співробітників поліції у приховуванні інформації про підготовку злачину.

Як повідомлялося раніше, у Бердянську на очах у дружини і друга застрелили ветерана АТО Віталія "Сариата" Олешка. Він помер на місці злочину.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На той час правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні вбивства колишнього бійця батальйону «Торнадо» Артема Матюшина, голову будівельної фірми «ПК «Промбуд» Миколи Ломаку, 39-річного Олександра Обухова та Максима Володимиренкова.

Згодом за підозрою в організації вбивства Олешко в Бердянську затримали місцевого бізнесмена Михайла Сигиду, у Львові — Віктора Власюка, а в Дніпрі — Євгена Бродського. Однак Сигиду і Бродського згодом відпустили під домашній арешт.

Наразі у ДБР виникли підозри про причетність до справи самих правоохонців. Так перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що сьогодні бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливо неправомірних дій поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку вбивства Віталія Олешко (позивний «Сармат») – громадського активіста і ветерана АТО, однак приховали цей факт і не попередили його.

Ольга Варченко також розповіла, що у розпорядженні співробітників поліції були записи телефонних розмов підозрюваних у вбивстві, але поліцейські не зробили нічого для попередження скоєння злочину.

Наступне слухання у справі смерті Віталія Олешка призначене на 27 серпня.

Нагадаємо, що вночі 15 серпня в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув воїн з Дніпра, Олексій Попко.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Слуга народу" лобіюватиме права ветеранів

Також Знай.ua писав про те, що уПольщі трагічним чином загинув 25-річний ветеран АТО родом з Тернопільської області.