Міноборони України закрило, на Харківському конструкторському бюро імені А. Морозова, фінансування виробництва бронетранспортера БТР-4.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби держконцерну "Укроборонпром".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

БТР-4

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. Морозова" вимушено переводить майже тисячний колектив підприємства на дводенний робочий тиждень. Причина цього - ряд рішень Міноборони України, які створюють умови для знищення одного з провідних оборонних підприємств України", - йдеться в повідомленні.

БТР-4

Наголошується, що Міністерством оборони припинено фінансування виробництва БТР-4 через нездатність приватної компанії ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод", яка є монополістом у виготовленні корпусів зі сталі марки "71", виробляти необхідну кількість корпусів.

"85-е військове представництво Міноборони заблокувало можливість виробляти корпуса БТР-4 з бронестали виробництва Євросоюзу на потужностях ХКБМ та інших підприємств Концерну. Таким чином, було штучно створено всі передумови для запобігання виконанню ХКБМ державного оборонного замовлення по виготовленню БТР-4 для української армії. У той же час, Міноборони висунуло в ХКБМ претензії на сплату штрафних санкцій в розмірі 82,3 млн грн за невиконання замовлення", - йдеться в повідомленні.

Також в "Укроборонпромі" зазначають, що Міністерство оборони, без пояснення причин, припинило фінансування розробок нових видів бронетехніки. Зокрема, глибоку модернізацію одного з основних танків українського війська, яка повинна була докорінно підвищити ефективність бойової машини.

"Фактично ХКБМ залишився без замовлення на виготовлення нової техніки, без грошей для розробки перспективних зразків і загрозу отримати багатомільйонний штраф, який остаточно заблокує роботу підприємства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ветерани АТО "засудили" Порошенка за дерибан армії.

Як повідомляв Знай.uа 80 днів Зеленського: як президент зібрався змінити суд.

Знай.uа писав, "Кнопкодави" залишаться в минулому: у Зеленського анонсували жорстке покарання.