В понеділок українці відзначать безліч цікавих свят. Які саме свята є 19 серпня, дізнайтеся у нашому матеріалі.

Яблучний Спас 2019

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Початок святкування Преображення Господнього належить до ранньохристиянських часів — до 5 ст. На Русі Яблучний Спас був одним із найбільш популярних днів року.

У цей час в селах влаштовували великі свята, відзначаючи не тільки релігійне свято, але й зустріч осені. Увечері селяни спостерігали захід сонця. Як тільки світило торкалося обрію, починали співати пісні.

До цього часу в садах масово дозрівали яблука. Їх збирали, їли з медом і цукром, а також готували з них різні страви, наприклад, пироги, причому, у кожної господині був власний рецепт приготування яблучного пирога, тому, приходячи в гості, можна було скуштувати якусь нову смачну страву.

День пасічника України

День пасічника — щорічно відзначається в Україні 19 серпня. День встановлений Указом Президента № 815/97 від 15 серпня 1997 року на підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України.

Це свято-ярмарок зазвичай відзначається два дня і в останні роки проходив досить широко й жваво. Особливо — у Київській та Львівській областях, де були організовані виставки-ярмарку бджільництва, виступи фольклорних і художніх колективів.

Всесвітній день фотографії

Всесвітній день фотографії (World Photography Day) всі фотографи (і аматори, і професіонали) і цінителі цього мистецтва відзначають щорічно 19 серпня. А заснований він був у 2009 році за ініціативою австралійського фотографа на ім'я Корске Ара.

Всесвітній день гуманітарної допомоги

Ввівши цю дату в календар, Організація Об'єднаних Націй позначила завдання — підвищувати інформованість суспільства про діяльність з надання гуманітарної допомоги у всьому світі. Крім того, установа Дня гуманітарної допомоги нагадує про важливість міжнародного співробітництва у цій сфері, а також віддає належне всім, хто працював і продовжує працювати в ній.

Іменини в цей день

Нонна, Христина, Архип, Спасій, Феоктіст, Макар, Михайло.