Поліція займається пожежею в готелі "Токіо Стар" в Одесі. Стали відомі нові подробиці трагедії, що забрала життя дев'яти людей. Виявляється, пожежна автоматика все-таки послала сигнал про спалах на пульт охоронної фірми, але звідти він рятувальникам чомусь не вступив.

Про це сказано в листі затриманого вчора правоохоронцями власника готелю Вадима Чорного на ім'я президента України, яким володіє редакція.

За словами бізнесмена, у нього укладено договір з охоронною фірмою "Карабінер", до пульта якої була підключена протипожежна система. Вадим Чорний стверджує, що щомісяця оплачував послуги фірми і вчасно перевіряв справність системи. Незважаючи на все це, пожежники виїхали тільки після дзвінка працівників готелю.

"Компанія не викликала пожежників. Коли поліцейські намагалися оглянути пульт "Карабінера", їх не пустили", - повідомляє Чорний.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Підприємець також вважає, що його затримання пов'язане виключно із заявою президента Володимира Зеленського про те, що відповідальність лежить на власникові готелю.

"Після двох діб без сну та доби без води слідчий намагався витрусити з мене хоч щось без звинувачення. Тому що у нього не було нічого, крім вашого посту і бажання вислужитися перед вами", - написав він главі держави, додавши, що пожежні норми вкрай застаріли і їх виконання не забезпечує безпеку.

Варто нагадати, що за даними прокуратури, Вадима Чорного підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки у готелі, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК).

На рахунку страшної пожежі в готелі «Токіо Стар» вже дев’ять людських життів: під час огляду місця події виявлено обгоріле тіло ще одного загиблого. Десятеро постраждалих знаходяться у лікарні. Четверо з них - у критичному стані. Наразі заходи по з’ясуванню причини пожежі та встановленню осіб загиблих тривають. Опитуються свідки події, для вивчення з офісу готелю вилучено усю наявну документацію та сервер з відеоархівом, проводяться слідчі дії з власником готелю та представниками фірми, що встановлювала у готелі протипожежну сигналізацію. Щиро співчуваю рідним та близьким загиблих. Запевняю, що поліція зробить усе необхідне, щоб винні у цій трагедії понесли заслужене покарання.

Geplaatst door Олег Бех op Zaterdag 17 augustus 2019

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як відомо, рятувальники, вночі з п'ятниці на суботу, 17 серпня, в готелі Токіо Стар в Одесі сталася моторошна пожежа. У результаті пожежі, загинуло 9 осіб, ще 10 постраждали.

Нагадаємо, що в Одесі палав готель, десятки скалічених і 8 загиблих: перші подробиці.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в Одесі зробили розтин загиблих у готелі, трупи "заговорили": страшна правда не для слабкодухих.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Якушинцях біля Вінниці спалахнув житловий будинок. Люди з жахом вискакували з будинку.