На Вінниччині фіксують дедалі більше випадків телефонного шахрайства. Довірливі вінничани легко “потрапляють на гачок”. Одна з поширених схем – «вирішення проблем з правоохоронними органами». Непоодинокі випадки дзвінків, у яких шахраї повідомляють потерпілому про те, що його близькі родичі, знайомі, друзі стали учасниками злочинних дій і затримані працівниками поліції.

Здебільшого, дзвінок лунає посеред ночі, щоб людина спросоня не усвідомлювала, що відбувається. Злочинці імітують голос людини в біді. Вони повідомляють, що є можливість залагодити ситуацію, щоб уникнути суворої відповідальності, і вимагають значну суму грошових коштів.

Злочинці розраховують на повільну реакцію, тому наполягають на негайному прийнятті рішення про порятунок близьких від неіснуючої проблеми.

Тож аби не стати черговою жертвою шахраїв Іллінецьке відділення поліції застерігає громадян не робити поспішних вчинків та дотримуватись елементарних правил безпеки, а у разі виникнення схожих чи аналогічних ситуацій прохання звертатись на спецлінію «102»

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що телефонні шахраї вигадали нову аферу: жертвами можуть стати багато українців.

Також, Знай.ua розповідав про те, як у Дніпрі шахраї наживаються на хворих дітях: розкрита мерзотна схема.

Нещодавно Знай.ua cтало відомо, що у нас в країні кожен користувач банківської картки може стати жертвою шахраїв.