День присвячений святому Мирону - критському чудотворцю. Інші назви свята: «Мирон», «Вітрогони», «День Стрибога». Вітри, особливо ті, що викликають смерчі, завжди для людини були явищем таємничим. Наші пращури говорили: «Вітер — Боже дихання. Воно може бути тихим і сильним, добрим і жорстоким».

Наші предки вважали, що сьогоднішній вітер – це дихання Всевишнього. Тому йому молилися, щоб визволив від різних бід. Збирали також сьогодні дітей в одній кімнаті зі старими, старші загадували про вітер загадки, а хто більше вгадає, той отримує солодкий приз. У цьому випадку – пиріжок з ягодами або пряник.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ще в Миронів день прийнято збирати ожину. Вона володіє багатьма корисними властивостями: може вилікувати застуду, знизити жар, використовується як протиблювотний засіб. Ягідку також цінують за смакові якості, тому її їли свіжою і у вигляді джемів, варення, пастили, вина і настоянки. Листя можете посушити і змішати зі смородиновим або суничним. З них можна приготувати цілющі чаї.

Народні прикмети на 21 серпня

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Також сьогодні треба випрати білизну хворої людини, посушити на вітрі, а потім надіти на хворого. Так він позбавиться від хвороби і швидко одужає. Якщо ж жінка давно не може завагітніти, то треба сьогодні вийти в чисте поле і підняти поділ спідниці. Вітер повинен обдути ноги. У нього просять допомоги у зачатті. Часто після цього жінка дізнавалася, що вагітна. Звідси і взялася фраза «вітром надуло».

У день Мирона, якщо ви посварилися з кимось, то можете «видути образу». Встаньте проти вітру і розкиньте руки в сторони. Потім всі погані думки підуть і можете піти миритися. Але для цього обов'язково треба обійнятися.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ще сьогодні проводять замову на поліпшення фінансового становища. Візьміть 2 купюри, скрутіть їх в трубочки і підставте вітру, щоб він влітав в отвори. При цьому скажіть: «Вітер в гроші залетів і в них засів. Став жити-поживати, та добра додавати. Подуває вітер, купюри в мій гаманець додає. Амінь». Гроші розгортати не треба, покладіть їх у потайну кишеню в гаманці і носіть 50 днів. Потім можете витратити, але тільки на подарунки близьким та рідним. Тоді фінансове становище одразу піде в гору.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.