Професія розвідника - одна з найромантичніших, поряд з моряком і льотчиком. І, напевно, багатьом би хотілося знати, як проходить побут українських Штірліц, з чим вони зіштовхуються за службовим обов'язком. Але в більшості своїй це закрита інформація, тому єдине, що можна дізнатися з упевненістю, це те, чим годують наших шпигунів.

За допомогою системи державних закупівель prozorro, Знай.ua з'ясував, що ж закупила Служба зовнішньої розвідки України в цьому році для своїх співробітників. І судячи з переліку товарів, вони вирішили влаштувати їм солодке життя.

Хочу тістечко!

Для розвідників замовили 19 самих різних тістечок на загальну суму понад 142 тис. гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

У цьому переліку навіть найзапекліший гурман зможе вибрати собі що-небудь за смаком. Тут і сочнікі з сиром і круасани з різними начинками, тістечко пташине молоко, медове, наполеончик і багато інших.

Судячи з кількості, найулюбленішим тістечком у співробітників Служби зовнішньої розвідки України є тістечка «Картопля» і «Дружба», їх замовили 2200 штук.

Найулюбленіше тістечко українських розвідників

А найбільш нелюбимим виявилися тістечка «Наполеончик» і «Лимонне», їх взяли в загальному 800 штук.

Це тістечко чимось не догодила нашим шпигунам

Яйця - всьому голова

Крім кондитерських виробів, розвідники також вживають курячі яйця, причому у величезних кількостях. Такий висновок можна зробити, судячи з замовлення на 8 тис. штук яєць. На них витрачено 15 тис. гривень.

Звичайно, не могли наші шпигуни всі ці солодощі всухом'ятку вживати, тому також було замовлено приблизно 7 тис. літрів самого різного соку. Загальною сумою на 150 тис. гривень.

За списком можна зробити висновок, що улюблений сік у наших таємничих агентів - апельсиновий, а найменше вони люблять - томатний.

Також додамо, що в цьому році в Службі зовнішньої розвідки вирішили полегшити життя кухарям і тим, у кого може бути наряд на кухні. За 110 тис. гривень були придбані посудомийна машина і машина для чищення картоплі. Значить, в разі чого - наші розвідники будуть відпочивші і ситі, на біду ворогам. І значить спати можна спокійно.

Нагадаємо, СБУ схопила бойовика-зека.

Як повідомляв раніше Знай.uа, світ на порозі небаченої епідемії, людству загрожує небезпека.

Також Знай.uа писав про те, що згодиться навіть на війні.