У сонячну суботу, 24 серпня, Україна відзначає День Незалежності. Рівно 28 років тому український парламент затвердив Акт проголошення незалежності України.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спеціально до свята журналісти "Знай" дізналися, що відбувається на святкових вулицях Києва. Кілька хвилин твоєї уваги, наш читачу, для яскравих кадрів:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В 2019 році президент Володимир Зеленський вирішив відмовитися від військового параду на День Незалежності — замість нього в центрі Києва пройшла "Хода гідності". У ній взяли участь глава держави, українські військові, ветерани АТО та волонтери, а також представники різних родів військ ЗСУ. При цьому військова техніка не демонструвалася. Крім того, на головній вулиці країни пройшли відомі українські медики, вчителі, спортсмени і дипломати.

"Найдорожчим у День Незалежності буде людина — наші талановиті співвітчизники, які приїжджають з усіх куточків України та світу для того, щоб привітати свою країну", - заявив режисер дійства Алан Бадоєв напередодні свята.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор були серед гостей Ходи гідності в центрі столиці вранці 24 серпня.

Під час Ходи гідності в президентській ложі були присутні лише три президента - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко. Петро Порошенко на ці урочистості не прийшов.

Атмосфера на Марші захисників дуже емоційна, вздовж маршруту колони зібралися тисячі людей — вони аплодують ветеранам і сім'ям загиблих, скандують "Дякуємо!", "Слава Україні", деякі плачуть.

Нагадаємо, Україна святкує День Незалежності: пряма трансляція.

Як повідомляв Знай.uа Google приготував кожному українцю подарунок на День незалежності: дивіться самі.

Знай.uа писав, День незалежності 2019: скільки вихідних буде свято.