Неподалік від селища Ненокса в Архангельській області Росії сталося загоряння під час випробування ракетного двигуна. Державна корпорація "Росатом" повідомила про загибель 5 своїх працівників. Також поранення отримали ще 2 співробітника Міноборони РФ. ЗМІ заявляють про ще 15 постраждали. За непідтвердженою інформацією, у них страшне радіаційне опромінення.

Так, у лікарів, водіїв, пілотів та інших співробітників системи охорони здоров'я регіону фахівці перевіряли щитовидну залозу. Результати показали, що "радіоактивного забруднення одягу чи поверхні тіла не виявлено".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим, влада підтвердила інформацію про виявлення цезію-137 в організмі одного з лікарів, який надавав допомогу постраждалим від вибуху у Севєродвінську. Зазначається, що до м'язових тканин медика речовина потрапила через продукти харчування.

"За висновками фахівців цезій-137 є продуктом розпаду радіонуклідів та має властивість накопичуватися в рибі, грибах, лишайниках, водоростях. З певною часткою ймовірності можна припустити, що до організму людини цей елемент потрапив через продукти, які він вживав у їжу", - йдеться в заяві.

10 серпня російська державна корпорація "Росатом" зробила офіційне звернення: "В Архангельській області при випробуванні рідинної реактивної рухової установки загинули 5 співробітників держкорпорації "Росатом". Згодом з'явилася інформація про загибелі двох співробітників Міноборони РФ. Трагедія сталася під час робіт, пов'язаних з радіоізотопного джерелом живлення, який входить до складу ракети.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Міжнародна організація Greenpeace зробила заяву, що рівень радіації після вибуху підвищений у 20 разів. Однак, за даними Єдиної державної автоматизованої системи моніторингу радіаційної обстановки РФ, радіаційна обстановка в районі катастрофи знаходиться в межах норми.

Нагадаємо, вибух та витік радіації: що відбувається зараз на полігоні під Архангельском.

Як повідомляв раніше Знай.uа подробиці головного торжества України.

Також Знай.uа писав про те, що в Одесі п'яні неадеквати влаштували копам пекельний форсаж, спітніли навіть погони.