На військовому полігоні неподалік від селища Ненокса в Архангельській області Росії сталося загоряння під час випробування ракетного двигуна. Державна корпорація "Росатом" повідомила про загибель 5 своїх працівників. Також поранення отримали ще 2 співробітника Міноборони РФ. ЗМІ заявляють про ще 15 постраждали. За непідтвердженою інформацією, у них – радіаційне опромінення.

Повідомлення про надзвичайну подію в Архангельській області Росії надійшло опівдні 8 серпня. Повідомлялося про те, що стався вибух і пожежа у військовій частині, де відчувають двигуни і ракети для атомних підводних човнів. Також зазначалось, що можливий витік радіації.

10 серпня російська державна корпорація "Росатом" зробила офіційне звернення: "В Архангельській області при випробуванні рідинної реактивної рухової установки загинули 5 співробітників держкорпорації "Росатом". Згодом з'явилася інформація про загибелі двох співробітників Міноборони РФ. Трагедія сталася під час робіт, пов'язаних з радіоізотопного джерелом живлення, який входить до складу ракети.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В міжнародній організації Greenpeace заявляють, що рівень радіації після вибуху був підвищений у 20 разів. Проте, за даними Єдиної державної автоматизованої системи моніторингу радіаційної обстановки РФ, радіаційна обстановка в районі катастрофи знаходиться в межах норми.

Нагадаємо, в Києві новий герой паркування.


Як повідомляв раніше Знай.uа подробиці головного торжества України.


Також Знай.uа писав про те, що в Одесі п'яні неадеквати влаштували копам пекельний форсаж, спітніли навіть погони.