З'явилися подробиці виступу президента України з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності. Відомо, що Володимир Зеленський вдався до алегорії, порівнявши окуповані Росією Крим і частину Донбасу з двома "дітьми, яких відібрав сусід".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Про це стало відомо завдяки промові президента, яку він озвучив у центрі української столиці з нагоди святкування Дня незалежності України.

"Уявіть, що, наприклад, сусід відібрав у вас двох дітей. Першу дитину — просто викрав".

"Йому видали нове свідоцтво про народження, а потім кажуть: ми не забирали вашу дитину. Вона сама захотів жити з нами. Ну і що, що під дулом автоматів? Це її бажання. І взагалі — хто вам сказав, що це — ваша дитина? Вона споконвіку була нашою. Ви не хвилюйтеся, їй тут буде краще, у нас прекрасний притулок біля моря, під сонечком".

"І ось минуло 5 років. І ті, хто був так стурбований, кажуть: та ніби все нормально. Дитина за вами вже не плаче. І взагалі — не сильно вона на вас і схожа. Чому вони так говорять? Тому що це — не їх дитина".

За словами Зеленського, другу "дитину" закрили у дитячій кімнаті.

"І поставили озброєну охорону. Вам кажуть — яка охорона? Там нікого немає. І ви чуєте, як ось тут поруч, за стіною, ваша дитина плаче, але не можете туди зайти".

"Кожен день у кожного з нас розривається серце. І будь-які перемоги або досягнення неповноцінні, адже наша сім'я неповна. Але прийде день, і ми обов'язково зберемося разом. Тому що голос рідної крові переможе", - підсумував президент України.

Нагадаємо, спливли "подвиги" багатющої чиновниці режиму Порошенка: сховатися не вдалося.

Як повідомляв Знай.uа Трамп звернувся до українців і Зеленському в День Незалежності: потужна підтримка з-за океану.

Знай.uа писав, промова Зеленського на День Незалежності зворушила серця українців: "ціною власної свободи".