Нещодавно в Україні почала діяти нова редакція головного комунального закону – "ПРО ЖКП". Серед багатьох нововведень – абонентська плата. Це фіксований платіж, який щомісяця потрібно віддавати за можливість користуватися послугою. Абонплату призначили на все, крім газу та електроенергії. Для цих послг діє інший закон.

Українці повинні щомісяця вносити абонплату за воду (гарячу і холодну окремо), опалення і вивезення сміття. Ці гроші, згідно із законом, повинні забезпечувати обслуговування мережі, компенсувати встановлення лічильників і т. д.

Абонплата за комуналку

Отже, у першому варіанті формули Мінрегіонбуд прив'язав абонплату до мінімалки. На даний момент вона становить 4173 грн. Але після втрутилося Міністерство соціальної політики.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Плата за абонентське обслуговування – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги для відшкодування витрат, пов'язаних з укладенням договору, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами і справлянням плати за спожиті комунальні послуги", – йдеться в законі.

У сумі ж абонплата за всі комунальні послуги може скласти до 98,6 грн в місяць. Але її можна і не платити, правда для цього доведеться, як мінімум, познайомитися зі своїми сусідами.

Абонплата за комуналку

Абонентську плату можна не платити

Але це залежить від форми договору з постачальником. Якщо підписати колективний, то внески постачальнику можна не платити. Якщо цей шанс проігнорувати, з кожним автоматично підпишуть індивідуальний договір.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

І головна різниця в тому, що за індивідуальним договором доведеться платити абонплату на все, крім електроенергії та газу.

Абонплата за комуналку

Щоб не платити зайвого, в першу чергу необхідно познайомитися з сусідами. Далі – провести збори і створити ОСББ.

Нагадаємо, абонплата за комуналку, управляючі та штрафи: нововведення родом з 90-х віднімуть в українців останнє.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ціни на популярні продукти вганяють у ступор – капуста зросла в ціні майже на 95%, а цибуля побила усі рекорди.

Також "Знай.uа" писав, що політолог Микола Давидюк назвав аргументи "за" і "проти" легалізації ринку зброї в Україні.