Сьогодні тимчасово окупованому українському місту Донецьк виповнилося 150 років.

Перші знахідки проживання людей на території сучасного Донецька датуються кінцем новокам'яного — початком мідно-бронзового століття. Перша письмова згадка про населений пункт на території сучасного міста відноситься до 1779 року.

У той же час історія міста почалася з 1869 року, коли англієць Джон Юз почав будівництво металургійного заводу.

У 1820 році в цьому регіоні було виявлено вугілля і з'явилися перші дрібні шахти. Згодом уряд Російської імперії доручив побудувати в зазначеній місцевості завод для виготовлення залізничних рейок.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Юз в 1869 році купив землю у князя Кочубея на березі річки Кальміус і почав будівництво металургійного заводу з робочим селищем в районі села Олександрівка. Перший чавун там почав виплавляти в 1872 році.

Разом з будівництвом заводу і шахт влітку 1869 року на місці села Олександрівка виникає Юзівка, або Юзово. Дату споруди селища прийнято вважати часом заснування міста Донецька.

Населений пункт носив назву Юзівка до 1924 року. Згодом місто було перейменовано радянським режимом у Сталіно. У 1961 році місто перейменували в Донецьк.

Нагадаємо, Зеленському дорого обійдеться обмін полоненими.

Як повідомляв Знай.ua, ветеран АТО розповів про полон і розбив серця матерям, сльози ллються рікою.

Також Знай.ua писав, що астролог обчислив точну дату закінчення війни на Донбасі.