У Вінниці, на початку вересня, розмістять бокси для прибирання за собаками. Шість боксів з’являться у різних мікрорайонах містах. Власники чотирилапих улюбленців зможуть знайти в них одноразові пакети та совки.

На закупівлю ноу-хау було витрачено 30 тисяч гривень, які зібрали в рамках аукціону проєкту, що традиційно проводить БФ «Подільська громада». Вінничанка, громадська активістка, Ірина Баранович, чию ідею підтримала громада, розповідає:

«Ця ідея мене не покидала з того моменту, як у мене дома з’явилася «песя». Я розумію, що прибирати за своїм улюбленцем потрібно. І вирішила реалізувати встановлення собачих станцій у рідному місті. Мені допомогла моя донечка із подругами, разом ми придумали проєкт та виграли. За наші вбиральні проголосували грошима, на які ми замовили довгоочікувані станції прибирання за собаками. Це урни, в які господарі викидатимуть прибрані за своїми чотирилапими екскременти”.

Жінка додає, що міська влада вже визначилася, у яких районах встановлять бокси. З вересня станції прибирання за собаками будуть функціонувати у парку Дружби народів, на алеї Космонавтів, у центральному парку культури та відпочинку та на оновленій Замостянській.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що у Дніпрі неадекватний водій збив собаку, що була єдиним другом 80-річному пенсіонеру.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, 5 грудня 2019 року в Україні відбудеться прем'єра повнометражної історичної драми "Чорний ворон", знятої за мотивами однойменного бестселера Василя Шкляра.

Знай.ua розповідав, що у Львові люди та собака застрягли в ліфті на цілий день.