За церковним календарем у цей день справляють Успіння Пресвятої Богородиці. Інші назви свята: «Успіння», «Велика пречиста», «Спожинки», «Дожинки». До середини серпня за старим стилем закінчувалася жнива хлібів, звідси і пішла назва свята.

Назви можуть бути самі різні: Спожинки, Обжинки, Досівки, Успіння. Але сенс в наших краях один – прибрати урожай і піти на службу, помолитися до Богородиці. Обов'язково треба поставити свічки, згадати рідних і близьких. Найбільше Божа Матір слухає молитви за дітей, тому попросіть їм здоров'я, удачі та щастя. Не забувайте і про жебраків – почастуйте обідом, подаруйте щось, щоб порадувати.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 28 серпня

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Для наших предків Богородиця асоціювалася з Матір'ю Землею, тому багато традицій враховують це. Збираються сьогодні на найвищому місці, потрібно тримати в руках підняту ікону Діви Марії і читати їй молитви. Вдома теж вішають її лик, це принесе мир і спокій, а також допоможе хворому.

Сьогодні прийнято працювати: робити заготовки, працювати вдома, в полі і в городі, рубати дрова, теслярувати. Також дівчатам можна підрізати волосся, тоді коса буде міцна і довга. А відрізані пасма треба зберегти до Покрови, а потім спалити.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Освятіть натільний хрестик зніміть і занурте в святу воду. Та вода, що з нього буде стікати, вилікує від усіх недуг. Також слід спекти хліб із свіжого борошна, додати до нього родзинки і горіхи, пригостити всю сім'ю і вагітних. Якщо жінка в положенні побажає вам здоров'я і удачі, то все збудеться. Але якщо до 12 дня вона не з'явилася, то хліб треба віддати убогим в церкві.

Якщо в хаті є дівчина на виданні, її повинні нарядити заміжні родички або подруги, дати щось своє. Раніше такі дівчата збиралися разом на центральній площі та водили хороводи. А хлопці дивилися на них і обирали собі кращу – їй дарували іконку Божої Матері. Але, щоб не образити хлопців, дівчата брали подарунок, але нічого не давали натомість. Це означало, що хлопець не сподобався.

З'їжте сьогодні злаки і мед, тоді весь рік проживете в багатстві і ситості. А якщо з'їсте хліб з сіллю, які освятили в храмі натщесерце, то позбавитеся від різних недуг. Але якщо упустите хоч маленький шматочок – чекайте хвороб.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.