День оголошення Чорногорії королівством

Для Чорногорії-це дуже важлива дата. В цей же день в 1910 році Нікола I проголосив, на той момент, князівство Чорногорія королівством. Сам він став першим його королем. Така була загальноєвропейська традиція, а ще підійшов 50-й рік його царювання, заодно Нікола I зміцнив державну владу. Перед Першою світовою війною він вирішив зробити собі надзвичайні повноваження самодержавного монарха. Але вже у 1917 році за Корфською Декларацією Чорногорія злилася з Сербією. Так держава прожила до 26.11.1918, а потім стала частиною Королівства сербів, хорватів і словенців. Нікола I поїхав у Францію, але все одно претендував на трон. Цей день – не державне свято, але його відзначають дуже широко.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Томатина

Це дуже відомий фестиваль в Іспанії, який ще називають Битвою томатів. Проводять його в останній тиждень серпня, а головна локація – місто Буньол. Фестиваль присвячують літу, запускають феєрверки, грає музика, всі танцюють, а ще можна поласувати безкоштовним частуванням. Але саме головне – томатна битва Томатина на міській площі. Історичні корені цього незвичайного свята сягають до часів диктаторського правління Франко. Є версія, що кидання один в одного томатами – це символ протесту до його режиму. В кінці всі купаються в басейні з томатним соком і розігрують окіст іберійської свині.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Православні свята:

  • Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Пісний день.

Успіння Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії

Це свято є важливим як у православних християн, так і у католиків, різниця тільки в даті. Присвячене воно смерті Божої Матері. Його почали відзначати ще під час раннього християнства, а в 6-му столітті його вже святкували скрізь. Перша задокументована дата – 582 рік. У наших предків Богородиця асоціювалася з Матінкою Землею. Тому саме землю вважали іменинницею і не було заборони на роботу. Часто свято називали Дожинком або Спожинком, так як закінчували жати хліб, а жали зазвичай саме жінки. Тому час їх відпочинку після Успіння і називали Бабиним літом.

Народні прикмети на 28 серпня

Іменини в цей день

Левкий, Марія, Семен

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.