Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" прогнозує збільшення ціни на газ. Здорожчання торкнеться споживачів на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСЗ). Вони платитимуть 7 184,8 гривень/тис. куб. м (без ПДВ) на листопад і грудень 2019 року.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту фінансового плану "Нафтогазу", передають Українські новини.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ціни реалізації природного газу для споживачів, які підпадають під дію спеціальних обов'язків, розраховані відповідно до п. 12 положення про ПСЗ з 1 листопада по 31 грудня - розраховані відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 19 жовтня 2018 №867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" і становить 7 184,8 гривні/тис. куб. м без ПДВ", - йдеться у повідомленні.

газ
газ

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що ціна для споживачів, які не потрапляють під дію ПСЗ встановлюється "Нафтогазом" самостійно і становитиме 7 479,6 гривні/тис. куб. м (без ПДВ).

Додамо, що нещодавно директор компанії "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко пояснив, хто не зможе закупити газ на зиму за літньою ціною. За його словами, цього не зроблять люди, які отримують субсидії. Про це Вітренко заявив

Нагадаємо, українці отримають додаткові платіжки: за що та скільки доведеться віддати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, ціна на газ в Україні кардинально зміниться: як цифри у ваших платіжках залежатимуть від субсидій.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.