Українців засмутили новиною про те, що гривня починає поступатися позиціями американському долару. У зв'язку з цим очікується підвищення цін на популярні продукти.

Експерти прогнозують ослаблення національної української валюти найближчим часом - у вересні, а саме до кінця місяця національна валюта може подешевшати приблизно на гривню. Про це пише портал "Політека".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Гривня
Гривня

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У вересні почнеться активізація бізнесу і попит на долар як валюту розрахунку збільшиться. Прогнозний курс на кінець вересня — 26 грн/$. А входження в жовтень — 26,5 грн за долар. Але різкої девальвації не буде, курс буде рости плавно", — стверджує економіст Василь Невмержицький.

Долар
Долар

Слід чекати і на інфляцію, наголошують окремі експерти – на ній відіб'ється девальвація національної валюти:

"Цього літа ми спостерігали вкрай рідкісне явище — дефляцію всі три літніх місяці. Таке відбувається раз на 8–10 років. Це означає, що у вересні інфляція, в будь-якому випадку, почне розкручуватися. Вона буде менше одного відсотка. Але цього достатньо, щоб побачити, що сирі продукти (борщовий набір, крупи) будуть її драйверами і почнуть дорожчати", — спрогнозував Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж.

Так, за прогнозами, у вересні продовжать рости ціни на хліб і макаронні вироби — зростуть на 1,5–2%, також овочі в Україні стануть дорожче — приблизно на 5%. Подорожчає молоко і молочний кошик – в середньому на 1,5%. Але найдорожчою у наступному місяці, може виявитися гречка — через скорочення посівів, швидше за все, підстрибне в ціні на 20–40%.

Нагадаємо, Рабиновича запідозрили в найбільшій земельній оборудці: схема на мільярди.

Як повідомляв Знай.uа шахраї втягнули Зеленського в злочинну схему, залишаючи українців з діркою в гаманці: один дзвінок і грошей немає.

Знай.uа писав, контроль над пенсіонерами, дітьми та грошима: українцям презентували унікальну соцслужбу, головні нововведення.