Міжнародний день дій проти ядерних випробувань

Цей день затвердили на 64-ї сесії Генасамблеї ООН у 2009 році. Дату створили, щоб активізувати зусилля ООН, всіх держав, різних організацій, щоб припинити ядерні випробування. Це дуже важливо для того, щоб створити безпечний світ. Вперше день провели в 2010 році і після цього проводять щороку. Із різних країнах проводять різні заходи: симпозіуми, конференції, конкурси, виставки, лекції та інформаційні передачі.

Все це повинно сприяти формуванню обстановки, яка відкриває більш оптимістичні перспективи просування до миру, який буде вільний від ядерної зброї. Кожен рік, коли відзначають цей день, стає ще одним кроком до світу без ядерної зброї.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Фестиваль мистецтв «Аполлонія»

Цей фестиваль проходить у кінці серпня – на початку вересня в Созополі на узбережжі Болгарії. Місто на ці дні стає культурним центром, з різних країн Європи, Азії, Америки стікаються шанувальники мистецтва, щоб відпочити під сонцем і насолодитися фестивалем. Назвали фестиваль в честь Аполлона – бога поезії і музики.

Тут виступають відомі творці і молоді художники, театральні колективи, виконавці музики, поети та письменники. Вперше його створили в 1984 році, а ініціатором став професор Дімо Дімов, а також його Академія мистецтв «Аполлонія». А місто вибрали, тому що у нього багаті культурні традиції.

Православні свята:

  • Попразднство Успіння Богородиці.
  • Хлібний Спас, іменований також як Горіховий Спас або Спас на полотні.
  • Перенесення з Едесси в Константинополь Нерукотворенного Образа (Рушника) Господа Ісуса Христа.

Спас Нерукотворний

У народному календарі на цей день випадає Третій Спас — Спас Нерукотворний. Повна назва цього свята Перенесення з Едесси до Константинополя Нерукотворного Образу Господа Ісуса Христа. Наші предки дуже ревно молилися Богові, а чоловіки йшли в поля. Ще цей Спас називають Горіховим, тому що якраз дозріли горіхи і можна було їх збирати. З нового зерна пекли короваї, чистили колодязі та джерела, пили підземну воду і готували різні горіхові страви.

Народні прикмети на 29 серпня

Іменини в цей день

Олександр, Ганна, Іван, Степан, Яків

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.