У цей день православна церква відзначає Перенесення з Едесси в Константинополь Нерукотворенного Образа (Рушника) Господа Ісуса Христа. Інші назви свята: «Хлібний Спас», «Горіховий Спас», «Горіховник», «Спас на полотнах», «Спас на полотні». В цей день випікали хліб із зерна нового врожаю. Також було прийнято торгувати полотнами.

На Спаса обов'язково потрібно піти до церкви на службу. Щоб освятити обов'язково беруть горіхи, але можна також взяти горіховий хліб або будь-яку іншу горіхову випічку, настоянку на горіхах або асорті різних горішків з медом. А так як закінчується Успенський піст, то вже можна їсти і рибу, і м'ясо, і молочні продукти. Можете і це все поставити на святковий стіл.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 29 серпня

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше дуже важливою традицією був похід старшої жінки в сім'ї за горіхами. Вважалося, що скільки зібрала вона, стільки повинен зібрати кожен член сім'ї протягом тижня, не менше. Перший урожай святять у храмі, тому що вірять, що він цілющий – може допомогти від болів у грудях і проблем з травленням. Навіть шкаралупу не викидають, а роблять настоянки. З ліщини навіть роблять банні віники, які теж можуть допомогти від багатьох хвороб.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

З пшеничних колосків, які зібрали в Хлібний Спас, роблять обереги й талісмани, їх теж треба віднести до храму. До них додають лаванду, сухофрукти, гілочки калини. Потрібно зберігати їх в дитячій кімнаті, тому що є повір'я, що такий оберіг захистить від порчі і поганих снів.

Є речі, які сьогодні обов'язково потрібно зробити:

  • Якщо ви побачите у дворі горіхові гілочки там, де немає дерева, то можливо навели порчу. Зберіть їх і киньте в проточну воду, але не можна чіпати їх голими руками.
  • Якщо ви торгуєте, то покладіть перший прибуток цього дня в затишне місце. Це допоможе увесь рік жити в достатку.
  • Купіть сорочку з натуральної тканини і цілий рік у вашій родині не буде скандалів і сварок.
  • Вмивайтеся водою з колодязя і витріть обличчя білим рушником, це допоможе зберегти привабливість і молодість.
  • Спробуйте всі страви на святковому столі, так ви привернете удачу.
  • А якщо на Спаса на полотні окропили водою – це до удачі, якщо ж пролили на себе самі – принесе прибуток, а якщо впали в річку – позбудетеся від хвороби.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.