В цей день православною церквою вшановується пам'ять святого Мирона, який служив пресвітером в Ахаї. Інші назви свята: «Мирон», «Удовині помочі». Не слід плутати день Мирона Ветрогона 30 серпня з Мироном Вітрогоном (раннім), який відзначається в пам'ять про святителя Мирона Критського 21 серпня.

В цей день обов'язково треба допомогти знедоленим і тим, кому важко працювати самим. Зазвичай допомагають вдовам, але це може бути і просто ваша мама або сусідка. Важливо не тільки допомогти по будинку або по роботі, але і поговорити, щоб трохи потішити людину. Допомагають сиротам: приносять щось з дому, їжу, дарують речі. Предки приходили на допомогу не тільки в цей день, вони дуже часто допомагали один одному.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Господаркам слід вирізати малину і підживити землю розчином калію. Ще сьогодні починають робити заготовки на зиму. Але є речі, які не можна сьогодні робити, щоб заготовки не зіпсувалися завчасно: не можна відвідувати могили померлих згадувати нечистого.

Ще потрібно сьогодні полагодити все, що було зламано в будинку. А ще справляють «похорон мух». Для мертвих мушок роблять гробики з скорлупок горіхів або овочів і закопують в землю з піснями та хороводами. Це своєрідний ритуал, який символізує настання холодів, тоді комахи більше не повинні з'явитися.

Народні прикмети на 30 серпня

Переберіть на Мирона старі речі, а найстаріші потрібно спалити. Вогонь віднесе всі хвороби і неприємності. А якщо негаразди повторюються, то треба зробити оберіг з дерева та сухої трави. Під дахом будинку треба повісити постоли від пристріту. А маленьких дітей обливали на порозі будинку колодязною водою, щоб вони не хворіли.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.