В Україні ухвалили законопроект, який дозволить дітям навчатися вдома.

Про це повыдомляє "Інформатор. Гроші".

ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ ЦЕ НОВОВВЕДЕННЯ

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Діти та їх батьки, які бажають організувати навчання вдома, можуть це зробити вже у 2019 році. Якщо дитина вперше вступає до школи, то батьки пишуть заяву про його зарахування і надають стандартний набір документів: копію свідоцтва про народження дитини, медичну довідку і так далі. Ніяких додаткових документів для сімейно-домашньої форми навчання не треба.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Якщо дитина вже навчається в школі, а батьки хочуть перевести його на сімейно-домашню форму навчання, то вони просто пишуть на ім'я директора школи відповідну заяву, і більше ніяких додаткових документів не потрібно.

Якщо вибір припав на домашнє навчання, то за якість освіти тепер повністю відповідають бактьки. Вони можуть начати дітей як самостійно, так і наймаи педагогів, репетиторів тощо.

Оцінюватися якість навчання буде 4 рази на рік.

Якщо дитина перебуває в певному класі, вона отримує право користуватися підручниками, які видаються дітям в школі, — пояснила Ніна Сторчак.

"В Україні є запит на таку форму навчання є давно. До нас багато разів зверталися батьки, які бажають організувати таке навчання своїх дітей, з різних причин. Одні вважали не надто якісним шкільне освіти, інші хотіли б поміняти для дітей темп отримання освіти, у третіх діти постійно беруть участь у конкурсах та змаганнях або отримують поглиблене освіта за якихось предметів. Крім того, у дитини можуть виникнути певні проблеми у спілкуванні зі шкільним колективом".

Для домашнього навчання немає обмеження за віком дитини, його перевести на таку форму навчання можна з будь-якого класу. Немає переліку осіб, яким дозволяється такий перехід.

"Все тут підпорядковано тільки задоволенню освітніх потреб дитини, її здібностям, досвіду та мотивації", — кажуть у МОН.

Нагадаємо, Міносвіти хоче заборонити репетиторство. Чому чиновники так проти індивідуального навчання?

Як повідомляв раніше Знай.ua, в уряді презентували захисні жилети для школярів. Від чого мають захистити нові атрибути?

Також портал Знай.ua писав, що у школах планують замінити старі учнівські квитки на розумні.