Відома українська розвідниця, яка офіційно служить у Збройних силах України на Донбасі, Надія Боговіч розповіла захоплюючу історію про місцеву поліцію.

Про це Боговіч розповіла в інтерв'ю виданню "Апостроф".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Жінка ранішу була успішним підприємцем, однак після початку бойових дій на Донбасі стала спершу волонтером. А пізніше почала вже служити у війську. Одного разу до неї зателефонували з місцевої поліції та попросили приїхати.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Дзвонять мені якось з місцевої поліції: "Ми б хотіли з вами поговорити". Я тоді всім казала, що я - волонтер, але вони наполягали: "Просто уточнимо, заїжджали ви на шахту "Бутівка" чи ні". Я зібралася їхати до поліцейських, а "Май" мене зупиняє: "Почекай, їдемо з тобою. "Сироти" немає, не дай Боже з тобою щось трапиться, що ми йому скажемо?", - розповіла Надія Боговіч.

Бійці сіли в машину, яку готували до виїзду на передову, багажник якої був заповнений боєприпасами та зброєю. Там жінку-розвідницю схопили і одягнули наручники.

"Під'їхали. На мене вже чекають біля дверей, і, о-па. Двоє мені руки заламали, в "ментуру" запхали і повели на третій поверх. По дорозі руки вище, і вище. Хтось каже: "Давай наручники". Я у відповідь не мовчу: "Х...чники". Розмовляють зі мною російською: "Щас тебе взагалі п..да буде! У вас незаконне збройне формування, ти вбивала людей!"- "Я? Я крім хліба нічого на позиції не возила! Якби я когось вбила, то вже б сиділа", - Надія в особах переказала діалог.

Жінку допитували близько десяти хвилин. Після чого командир почав хвилюватися й зателефонував Надії Боговіч. Вона розповіла, що їй погрожують, а він запитав, на якому вона поверсі.

"Телефонує "Май": "Надія, що там? Все нормально?" - "Ненормально" - "Що?" - "Погрожують" - "Ти на якому поверсі?" - "Третій, праворуч від входу". Поліцейський мене перебиває: "Стули пельку. Відповідай на питання". Кажу: "Я не розумію російську мову. Розмовляй зі мною українською. І ти чого тикаєш на мене?". Він у відповідь замахується на мене прикладом. А я відразу зрозуміла, навіщо у мене запитали на якому я поверсі: "Спробуй! У вікно подивися". Він від того вікна аж відлетів. Побратими вийшли з машини зі зброєю і дивляться на наш поверх. У поліцейських відразу мова з'явилася: "Вибачте", "Перепрошуємо".

І знову телефонує "Май": "Вмикай гучний зв'язок? Чути всім? Вона сказала "Плюс". У вас п'ять мінус. Якщо вона скаже "мінус" - чекайте". Поліцейські завмерли: "Що буде, якщо ти скажеш "мінус"? - "П...да буде". Вони знову "Вибачте", "Давайте, ми вас проведемо до виходу", "Обережно, тут висока сходинка", - Надя зі сміхом завершує розповідь про "нюанси".

Нагадаємо, у мережі з'явилися фотографії загиблих на Донбасі українських військових.

Як повідомляв портал Знай.uа, Brutto присвятили пісню воїнам України: весь зал встав на коліна в пам'ять про героїв.

Також портал Знай.uа писав, що українські захисники потужно відповіли на обстріл бойовиків на Донбасі.