1 вересня українці традиційно відзначають головне свято усіх вчителів, школярів і студентів - День знань. Саме у цей день починається навчальний рік.

1 вересня – День знань: історія свята

Встановити початок навчального року 1 вересня вирішив уряд СРСР у 1935 році. З 1984 року у цей день почали проводити урочисті заходи. Біля витоків свята стоїть радянський педагог Федір Боюховецький, якого називають творцем урочистих шкільних лінійок.
Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1 вересня: традиції і звичаї свята

День знань традиційно відзначають у Росії, Вірменії, Казахстані, Молдові, Туркменістані, Україні, Німеччині та Канаді.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

1 вересня превоклассники традиційно відвідують урочисту лінійку у вишиванках, на початку звучить гімн України, а потім - дзвенить дзвіночок, що сповіщає про початок занять. Як правило, лінійка супроводжується різними виступами, читаннями віршів і піснями.

Нагадаємо, коли у Києві відзначать День знань і що зміниться у школах.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, у Вінниці діти не підуть до школи 1 вересня.

Також Знай.uа" писав, день пам'яті загиблих захисників України 2019 вперше відзначають у цьому році.