Ексдиректор ДК «Укроборонпром» Павло Букін встиг перед звільненням підписати наказ про затвердження нового статуту ДК «Укрспецекспорт». Основна його ідея - максимально розширити повноваження керівництва «Укрспецекспорту» і практично вивести компанію з-під контролю держконцерну. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

19 серпня Букін затвердив нову редакцію статуту «Укрспецекспорту». Ключова відмінність нової редакції 2019 від попередньої 2017 - це розширення прав і повноважень керівництва компанії і зменшення впливу концерну як регулятора. Крім того, «Укрспецекспорт» встановлює більш жорсткий контроль над своїми дочірніми підприємствами.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Тепер директор «Укрспецекспорту» може погоджувати своїх заступників, а головбуха, голів служби безпеки або юриста - на свій розсуд. Штатний розклад з концерном тепер погоджувати теж не треба. Отже, директор може самостійно вирішувати, скільки людей набрати на роботу, на який перелік посад і скільки їм платити.

Новий статут розширює повноваження і звужує відповідальність перед концерном керівника «Укрспецекспорту». За рахунок дрібних правок у формулюваннях тексту статуту – директор «Укрспецекспорту» також може ігнорувати рішення «Укроборонпрому».

Крім того, концерн більше не стверджує фінплан спецекспортера - тільки погоджує. Мова йде про договори про спільну діяльність, передачі майна в управління, а ще договору комісії. Саме на договорах комісії побудована найпоширеніша корупційна схема, яка дозволяє виводити держкошти на фіктивні компанії.

Крім того, змінено юридичний статус компанії. Раніше це була просто «юридична особа». Тепер стала «юридичною особою приватного права». Ця правка може бути використана для ослаблення кримінальної відповідальності за зловживання і хабарі.

Нагадаємо, ДБР захистило репутацію Зеленського від шахраїв.

Як повідомляв портал Знай.uа, ДБР перевернуло догори дном Одеську облраду.

Також портал Знай.uа писав, ДБР проводить обшуки в приміщенні ВАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України".