День працівника митної служби Республіки Молдова

У Молдові це професійне свято для всіх співробітників митниці, яке відзначають 4 вересня щороку. Його встановили за указом президента в 1995 році на честь річниці створення цього відомства в 1991 році в незалежній Молдові. З жовтня 1994 року Молдова стала повноправним членом Всесвітньої митної організації і до сьогоднішнього дня митні органи продовжують стабільно розвиватися, освоюють нові технології, які використовують у міжнародній практиці.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День рятувальника Вірменії

День рятувальника оголосили професійним у Вірменії в 2008 році. Зробили це, щоб відзначити важливість роботи рятувальників і вшанувати пам'ять тих, хто загинув при виконанні. У вірменських рятувальників є важкий досвід роботи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Наприклад, у 1988 році вірменські рятувальники і тисячі добровольців з Радянського Союзу рятували жителів півночі Вірменії, що постраждали від землетрусу. Рятувальників в цей день вітають, проводять для них урочисті заходи, а тим, хто найбільше відзначився, вручають нагороди.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День фахівця з ядерного забезпечення Росії

Цей день встановили указом президента в 2006 році. Його щороку відзначають 4 вересня. Цей день – ще й річниця створення Спеціального відділу при ВС СРСР, який керував проведенням випробувань ядерної зброї.

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Ісаакія Оптинського.
  • Грузинської ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Агафон Огуменник

В церковному календарі в цей день відзначається пам'ять мученика Агафоника Нікомидійського. Наші предки вірили, що лісовик приходить сьогодні на тік і перекидає снопи, розтягає солому по всій окрузі. Тому проводили дивні ритуали для цього. Чоловіки на ніч одягали навиворіт кожух, обв'язували голову рушником і брали кочергу, якою окреслювали коло навколо клуні, в яке і сідали. Так сиділи всю ніч, стерегли лісовика. Ще на Агафона дивилися за погодою, якщо день ясний, то сонячна погода буде ще 4 тижні.

Народні прикмети на 4 вересня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Аріадна, Афанасій, Василь, Гаврило, Іван, Іларіон, Ісаакій, Макар, Михайло, Федір, Фелікс

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.