На окупованому терористами Донбасі за минулі роки з'явилася нова система шкільної освіти за стандартами РФ. Про це йдеться у проекті "Спектр".

У школах ОРДЛО немає українських класів і шкіл, замість української 12-бальної системи оцінювання використовується п'ятибальна. Також є і специфічні "уроки громадянськості Донбасу", початкової військової та медико-санітарної підготовки, "історія вітчизни".

У підсумку кращі випускники шкіл можуть виїжджати в Ростов-на-Дону для здачі ЄДІ і подальшого надходження в російські вузи в рамках спеціальних квот.

При цьому для вступу в Україну місцевим дітям доводиться докладати особливих зусиль: дистанційно навчатися в українських школах, вивчати з репетиторами українську мову і історію України, а в старших класах виїжджати через блокпости на підконтрольну Україні територію для здачі ЗНО.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У 2015 році в Донецьк двома білими гуманітарними конвоями завезли 1500 тонн російських підручників. Тоді і почався інший режим навчання. У 2016 році всі школи з українською мовою навчання закрилися.

Зараз на українську мову виділений один урок на тиждень. У початковій школі цей урок ділять навпіл - перші двадцять хвилин присвячені мові, друга ж частина уроку "українському літературному читанню".

Нагадаємо, в мережі показали, на чому окупанти катають нещасних українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Німеччини українці спіймали чоловіка в одязі з символікою "ДНР".

Також портал Знай.uа писав, що терористи відійшли без застосування зброї і дотримуючи всі домовленості про перемир'я.