В цей день православною церквою вшановується пам'ять мученика Луппа Солунського, який жив у III столітті н. е. Інші назви свята: «Брусничник», «Луппа», «Лупенські морози». На Русі про цей день говорили: «Луп ходить, рудий мужик по спинах лупить, нагнись — брусниця поспіла, ворушись — овес у полі дійшов».

Лупп був рабом великомученика Димитрія Солунського. Перед стратою його господар сказав Луппу роздати бідним все своє майно. Лупп взяв ризу пана в крові, його перстень і почав творити різні чудеса. У підсумку він і сам став мучеником за проповіді. Його засудив до смерті імператор Максиміліан.

Чого не можна робити 5 вересня

Якщо ви сьогодні знайдете гроші, не забирайте їх собі, а киньте у водойму. Так багатство до вас прийде і гроші помножаться. Якщо підете в ліс, не слухайте дідка, який просить допомогти йому, особливо якщо він шукає козуб. Це може виявитися Лісовик, а ви більше не повернетеся додому. Не сперечайтеся сьогодні ні з ким, тому що так з вас можуть висмоктати енергію вампіри.

Народні прикмети на 5 вересня

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Приказки і прикмети

  • З ранку немає морозу – до кінця вересня погода буде теплою.
  • Журавлі рушили в теплі краї – зима настане рано.
  • Якщо журавлиний клин летить низько – зима буде теплою, а якщо високо – до частих морозів.
  • Якщо журавлі летять мовчки, низько і швидко, значить скоро настануть непогожі дні.
  • Брусниця дозріла, значить і овес вже можна прибирати.
  • Як Калина (11 серпня) закалинить, так і Луппа залупить – ранок буде.
  • Народжені 5 вересня проживуть довге і плідне життя. Носити їм слід опал.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.