Стало відомо, у скільки українцям обійдеться перевірка та ремонт загальнобудинкових лічильників води. Розрахунки представлені в проекті КМДА «Про встановлення внесків та структури внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку послуги з централізованого водопостачання ЗАТ «АК Київводоканал».

Так, в залежності від кількості квартир і загальнобудинкових лічильників, одна квартира буде платити абонплату в розмірі від 1,7 грн. до 136,6 грн. в квартал.

Річне обслуговування одного загальнобудинкового приладу обліку встановили на рівні 3 815,44 грн. з ПДВ – якщо лічильник знаходиться у власності співвласників. І 3 827,47 грн. з ПДВ – якщо лічильник у власності Київводоканалу.

Уточнимо, що в списку КМДА є понад 9,1 тис. будинків, у яких є договори з Київводоканалом. Щоб всі багатоповерхівки платили однаково за обслуговування і ремонт лічильників, київська влада вирішила звернутися до уряду з ініціативою вийти на середньоарифметичну цифру платежу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, перед тим як почати брати оплату за обслуговування та ремонт лічильників, їх потрібно встановити. Але місцева влада і постачальники не поспішають це робити.

Встановленням лічильників у будинках повинні займатися оператори зовнішніх інженерних мереж, з подальшою сплатою споживачами внеску за нього. Сума плати, яку вимагатимуть з мешканців, буде прямо залежати від моделі лічильника і від кількості квартир.

Нагадаємо, восени українцям підвищать комунальні платежі.

Як повідомляв портал Знай.uа, з 1 жовтня 2019 року зміниться порядок надання субсидій населенню.

Також портал Знай.uа писав, що мільйони українців позбавлять пільг, кому доведеться важко з комуналкою.