День об'єднання Болгарії

В Болгарії це державне свято, яке щороку відзначають 6 вересня. Його встановили на честь приєднання до Князівства Болгарія в 1885 році Східної Румелії. У 1878 році у Болгарії було 3 частини: Князівство Болгарія, Східна Румелія (автономна) і Македонія, яка також залишалася частиною Османської імперії. Саме в 1885 в Східній Румелії почалося повстання. В цей день повстанські загони увійшли в Плодів і змусили правителя скласти свої повноваження. Через 2 дні Олександр Баттенберг затвердив приєднання до Князівства Болгарії раніше автономної області. Так як це було порушення Берлінського договору, то в підсумку Олександр Баттенберг втратив княжу корону. В цей день по всій країні проходять урочисті, тематичні та інші святкові заходи.

Ізмірський міжнародний ярмарок

Це найбільша виставка в діловому житті Туреччини. Місто Ізмір вибрали, тому що його вважають бізнес-столицею країни. За традицією ярмарок проводять протягом 10 днів у серпні-вересні на узбережжі Егейського моря.

Вперше ярмарок влаштували в 1927 році, а вирішив її проводити Мустафа Кемаль Ататюрк. Зробили його, щоб розширити товарообмін між областями всередині країни і відновити зовнішню торгівлю через війну.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Православні свята:

  • Перенесення мощей святителя Петра, митрополита Московського, всієї Русі чудотворця.
  • День пам'яті священномученика Євтихія, учня Іоанна Богослова.
  • Святкування Петровської ікони Божої Матері.
  • Рівноапостольного Косми Етолійського, ієромонаха.
  • Пісний день.

Євтихій Тихий

В цей день відзначається пам'ять священномученика Євтихія, учня святих апостолів Йоана Богослова та Павла. Наші предки дивилися в цей день за погодою: бажано, щоб день був тихим, інакше осиплеться лляне насіння. А коли пішов дощ, то осінь буде суха і відмінний урожай в наступному році.

Народні прикмети на 6 вересня

Іменини в цей день

Арсеній, Георгій, Михайло, Максим, Петро

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.