У цей день православна церква вшановує святого мученика Євтихія, учня святих апостолів Йоана Богослова та Павла. Інші назви свята: «Євтихій», «День Євтихія», «тиха Зоря». У народі вірили, що в цей день вереснева зоря гукає всякого, хто поодинці збирається в ліс.

В цей день вже починає швидше темніти, тому у нечисті більше часу, щоб пустувати. Наші предки вірили, що сьогодні можна навіть Лісовика зустріти в лісі, а можете і заблукати, тому не ходіть туди самі. День взагалі дуже небезпечний, тому що нечисть може і в море заманити, і в лісову гущавину і втопити в річці. А потім таких людей назавжди забирає в темне царство.

Постарайтеся не відходити далеко від дому, не йдіть на відлуння в лісі, не ходіть за болотяними вогниками і по дорозі з червоними квітками. Вони можуть перетворитися в душі покійників, які наклали на себе руки. Справа в тому, що вважається, що якщо ви почуєте луну в цей день, то можете скоро померти жахливою смертю. І не дивіться на схід сонця, інакше накличете на себе біду. Але якщо все ж побачили, то потрібно тричі перехреститися і випити три ковтки святої води.

День добре підійде, щоб домовлятися з осінню, тоді вона принесе успіх і удачу. Підніміть 12 листків і покладіть в лляний мішечок, який попередньо змочіть святою водою. Потім дістаньте їх і висушіть. В кожній кімнаті треба запалити церковну свічку і розкласти листя навколо них. При цьому кажуть:

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Осінь прийшла, печаль з дому вигнала. Листя щастя принесли, сварки і розбрати забрали».

Народні прикмети на 6 вересня

Коли свічки догорять, покладіть їх з листям на горище. А в перший зимовий день їх треба закопати під сухим деревом.

Якщо ви хочете сьогодні багато працювати, то надіньте речі з льону, це допоможе вам не втомлюватися. Також проводили у цей день різні ритуали і обряди. Можна провести обряд від безгрошів'я. Треба було три дні витримати піст, а вранці 6 вересня надіти на себе щось біле і піти в храм. Відстояти ранкову службу, купити велику свічку і піти додому, нікому не подаючи і ні з ким не розмовляючи по дорозі. Як тільки буде переступленний поріг, необхідно сказати таку замову: «Зі мною святі прийшли, захист принесли. Не буде тепер в будинку безгрошової біди, сповнені стануть засіки. Свяченою свічкою заклинаю, бідність з хати виганяю».Після треба було запалити свічку і дати їй догоріти.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.