У цей день православна церква вшановує святого мученика Євтихія, учня святих апостолів Йоана Богослова та Павла. Інші назви свята: «Євтихій», «День Євтихія», «тиха Зоря». У народі вірили, що в цей день вереснева зоря гукає всякого, хто поодинці збирається в ліс.

Євтихій – учень Іоанна Богослова. Одного разу він почув проповідь про Ісуса, потім зустрівся з Павлом і проповідував з ним в різних країнах. У мандрах його морили голодом язичники, палили розпеченим залізом, кидали до дикиї звірів. Помер мученицькою смертю через усічення мечем.

Чого не можна робити 6 вересня

Ні в якому разі не ходіть сьогодні в ліс, не йдіть на відлуння і услід за червоними квітками або болотними вогниками. Все це може завести вас в небезпечне місце, в якому ви помрете і потрапите в темний світ.

Народні прикмети на 6 вересня

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо 6 вересня дощить, – прикмета, що осінь буде суха і тепла.
  • Незабаром похолодає, якщо в день Євтихія хмари закрили сонце.
  • Червону квітку побачити 6 вересня, – прикмета до нещастя
  • Вітряна погода 6 вересня, – прикмета до біди.
  • Хто в день Євтихія Тихого поріжеться або обпечеться, той скоро дізнається сумну звістку про кровного родича.
  • Кричать 6 вересня синиці, – дощ передрікають.
  • Велика кількість жолудів, – прикмета, що зима буде суворою.
  • Народжені в цей день – володарі легковажного характеру. Вони оптимісти і дуже доброзичливі.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.