Згідно з постановою НБУ від 20 червня 2019 № 82 монети 1, 2 і 5 копійок будуть виведені з обігу з 1 жовтня 2019 року. Монета у 25 копійок буде виводиться з обігу поступово, поки що вона залишається платіжним засобом.

Протягом трьох років громадяни зможуть без обмежень і безкоштовно обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів:

- протягом першого року з дати їх вилучення - до 30 вересня 2020 включно - у всіх відділеннях українських банків;

- протягом трьох років з дати вилучення - до 30 вересня 2022 включно - у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Крім того, в 2019 році НБУ планує ввести в обіг монету номіналом 5 гривень, а в 2020 - номіналом 10 гривень. Поступово виводять з обігу купюри номіналом 1 і 2 гривні, на даний момент їх випуск припинено.

Нагадаємо, в Україні вже через рік у кожній маршрутці, у всіх кіосках повинні бути у наявності термінали для здійснення безготівкової оплати.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, на популярному українському курорті почалася "золота лихоманка".

Також "Знай.uа" писав, Нацбанк вводить найбільшу купюру в 1000.