Громадян, які з України в суботу, 7 вересня, прибули в аеропорт "Внуково" в рамках обміну полоненими і утримуваними особами, практично ніхто не зустрічав.

І це дуже резонує із зустріччю українців, які повернулися на батьківщину.

У Росії з усіх звільнених ЗМІ найбільше уваги приділили пропагандисту, главреду РИА "Новости Украина" Кирилу Вишинському.

Канал RT опублікував на YouTube трансляцію з аеропорту, на якій видно, що російських злочинців, переданих Україною, зустрічають кілька телевізійних камер і суворі люди в цивільному.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Ніяких рідних і вже тим більше президента не було видно. Самим цікавим для всіх виявився Вишинський, до якого одразу ж попрямували його колеги-пропагандисти Дмитро Кисельов і Ольга Скабеева.

Участі в "урочистій церемонії, присвяченій зустрічі звільнених громадян, офіційних осіб або родичів у "Внуково "не було. Це й не дивно, якщо врахувати, що з 35 звільнених - всього лише 12 є громадянами РФ.

У той же час в Києві в аеропорту "Бориспіль" українців, які повернулися на батьківщину після незаконного перебування у російських в'язницях і СІЗО, зустрічали тисячі українців, серед яких були представники ЗМІ, рідні та близькі, а також президент України Володимир Зеленський.

Глава держави особисто вітав і тиснув руку кожному українцю, який спускався з борту літака. Також в церемонії брали участь глава Офісу президента Андрій Богдан, його заступник Кирило Тимошенко, уповноважений ВР з прав людини Людмила Денисова. У "Бориспіль" також прибули міністри внутрішніх справ і оборони Арсен Аваков і Андрій Загороднюк відповідно, а також інші офіційні особи, іноземні гості та сотні журналістів.

Нагадаємо, глава ОПУ Богдан уперше прокоментував обмін полоненими.

Як повідомляв Знай. ua, Олег Сенцов вже Україні.

Також Знай. ua писав, що український режисер в списку 11 помилуваних в'язнів Кремля.