Звільнений українець Павло Гриб розповів, що дізнався про підготовлюваному обміні ще 16 серпня.

"Я весь час знав, що він буде. Не на 100%, але ніяких причин, щоб цього не станеться не було. Два роки і два тижні чекав його. Але, я вже готувався до етапу в колонію, а замість цього потрапив до Москви, в СІЗО №2. Це було 16 серпня. Привезли. Завели в таке невелике приміщення з високою стелею. Входить заступник начальника, з двома зірками на погонах, полковник, мабуть: "Ти знаєш, чому ти сюди приїхав?" Я здогадувався, але відповів: "Та хто його знає" – "Додому хочеш" – "Хто ж не хоче додому" – "Пиши загальними словами прохання помилувати". Але, чорт його візьми! Я нічого не написав. Не захотів. І всі про це запитують, але це – технічне питання. Могли самі опублікувати, підробити підпис", - поділився Павло.

До того ж, він підкреслив, що з розваг за ґратами було тільки одне нещасне радіо.

"Я два роки не міг зрозуміти, як його включати, тисну на кнопку, а треба було крутити гучність. Книгу на наступний день дали, фантастику "Метро 2033". Потім були ще книги, і малював малюнки – усякі візерунки. Робити було нічого – почав малювати, щоб подарувати друзям, коли повернуся", - розповів він.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також Гриб добивав, що один час їжа в російському СІЗО була незадовільної якості.

"В "Лефортово" давали хліб нормальної якості. Для порівняння, мені до цього давали хліб, який можна було закинути до стелі і він там прилипав. Щось середнє між хлібом і тестом", – розповів колишній "в'язень Кремля".

При цьому відповідаючи на питання про дівчині в Мінську, під час поїздки до якої він був викрадений, Павло Гриб дав зрозуміти, що нічого не знає про її подальшу долю.

"А ви знаєте, де ця дівчина? Може її в живих немає", - сказав він.

Нагадаємо, що Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам.

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський привітав звільнених українських полонених і звернувся до Зеленському.

Також портал Знай.ua писав, перші слова Сенцова після повернення з путінських катівень.