У четвер, 4 квітня, стало відомо про те, що український політв'язень Павло Гриб, якого суд Росії засудив до 6 років ув'язнення, після припинення голодування приймає всі необхідні медикаменти.

Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального консула в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, який нещодавно відвідав політв'язня в СІЗО, передає «Громадське».

Павло Гриб
Павло Гриб
Павло Гриб

Так, консул заявив, що Павло припинив голодування ще 29 березня. Він зміг протриматися всього 4 дні. За словами Малишевського, зараз ув'язнений українець нормально харчується і активно цікавиться політичною ситуацією в рідній країні.

«Гриб харчується, приймає ліки і цікавиться політичною ситуацією в Україні», - розповів консул.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, він передав Павлові прохання його лікаря Василя Притули не голодувати – «це для нього є нічим іншим, як самогубством».

«Гриб у найближчі дні чекає на зустріч з адвокатом для опрацювання своєї позиції у вищій судовій інстанції РФ», - додав Малишевський.

Раніше ми писали про те, що в мережі опублікували свіжі знімки українця Павла Гриба, викраденого ФСБ у 2017 році в Білорусі. Фотографії 20-річного українця опублікував український дипломат — Надзвичайний і Повноважний посол в Австрії Олександр Щерба у своєму Twitter.

Нагадаємо, що політв'язню в Росії Павлу Грибу потрібна термінова операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка приведе до його смерті. Про це повідомив батько хлопця Ігор Гриб.

Як повідомляв портал Знай.uа, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянина України Павла Гриба до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму за "заклики до тероризму".

Також портал Знай.uа писав, що 18-річна росіянка Тетяна Єршова, через яку українець Павло Гриб перебуває у російській в'язниці знаходиться в дуже нервовому емоційному стані.