Політв'язню в Росії Павлу Грибу потрібна термінова операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка приведе до його смерті. Про це повідомив батько хлопця Ігор Гриб на одному з українських телеканалів.

"Для Павла не суттєво, рік або два. Якщо він залишиться там зараз і йому не зроблять операцію - він помре. Цинізм всієї ситуації в тому, що до російської сторони донесли суть ситуації з хворобою - смертельна небезпека. Що Павлу потрібна операція - донесли", - пояснив Ігор.

Як розповів батько Павла, український професор приїжджав і пояснив російським лікарям і правоохоронцям всю небезпеку відсутності медичної допомоги. За його словами, Павло оголосив голодування для того, щоб йому надали хоча б якусь допомогу.

"Синдром портальної гіпертензії - це невиліковна вроджена хвороба, яка у Павла з дитинства. Простими словами - це букет хвороб, зворотня вена, подає кров, печінка, селезінка, шлунок... Коротше це букет", - додав Гриб.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Він підкреслив, що через цю хворобу Павло вимагає постійної медикаментозної підтримки, жорсткої дієти, адекватних умов для життя і зараз - операції, яка повинна була бути в 2017 році перед викраденням. Його син помирає у всіх на очах, хоча зовні воно може не відображатися.

Крім того, існує високий ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка може призвести до смерті Павла Гриба.

"Коли до російської сторони це доносиш - вони слухають і нічого не роблять", - поскаржився він.

Ігор Гриб заявив, що на останнє судове засідання Павлу п'ять разів викликали "швидку". Останній раз, коли приїхала швидка, фельдшер сказав, що Павла необхідно госпіталізувати, але суд це прохання проігнорував.

За словами Гриба, в Росії є фахівці, які могли б зробити Павлу необхідну операцію, але Кремль байдужий до благань його сім'ї.

Нагадаємо, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянина України Павла Гриба до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму за "заклики до тероризму".

Як повідомляв портал Знай.uа, в мережі опублікували свіжі знімки українця Павла Гриба, викраденого ФСБ у 2017 році в Білорусі.

Також портал Знай.uа писав, що 18-річна росіянка Тетяна Єршова, через яку українець Павло Гриб перебуває у російській в'язниці знаходиться в дуже нервовому емоційному стані.