День пам'яті преподобного Пімена Великого

Пімен Великий жив у V-VI століттях н.е. З двома братами він прийняв рішення піти в монастир і прийняти чернечий постриг. За святість, скромність і велику смиренну мудрість посмертно Пімен Великий був визнаний святим угодником Божим.

На Пімена було прийнято починати збір горобини. Однак це робили дуже акуратно і тільки після того, як ягодами поласують птиці.

Пімен Великий

Міжнародний день краси

Кожен рік 9 вересня весь світ відзначає чудове свято – Міжнародний день краси (Beauty International Day). Перший в історії конкурс краси пройшов у Бельгії у вересні 1888 року, а перший конкурс краси "Міс Світу" відбувся у Лондоні в квітні 1951 року.

Своє професійне свято в цей день відзначають косметологи, виробники і продавці косметики, пластичні хірурги, працівники модельного бізнесу і всі інші фахівці індустрії краси.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Анфіса, Володимир, Дмитро, Іван, Михайло, Пімен, Степан.