Україна з 1 серпня відмовилася від імпорту нафтових продуктів через трубопровідний транспорт, внаслідок чого виникло навантаження на порти і залізницю.

Також відомо, що компанія "Укрзалізниця" і митниця не справляються з різко збільшеним потоком вантажів. Це і стало причиною виникнення дефіциту палива.

Так, у зв'язку зі сформованою ситуацією на ринку нафтопродуктів, було проведено екстрене засідання оперативного штабу в Мінінфраструктури України.

"Низка ж/д станцій виявилися паралізовані. Простої на станції Дарниця досягають 20 днів. Склад Кременчук-Київ замість 7-мі днів триває 20-30 днів, не кажучи вже про інших відправників, тієї ж Білорусі", — розповіли учасники засідання.

Також складна ситуація на станції Коростень і для її вирішення необхідно збільшити штат співробітників митниці, які прискорять оформлення вантажів, які проходять.

За словами учасників засідання, дане питання тримається під контролем, і найближчим часом його буде вирішено. Вже зараз ситуація починає стабілізуватися і черги на станціях скорочуються.

Нагадаємо, НАБУ вже не має претензій до "Роттердам" і не повинно мати їх і до "плюса", - Кушнірук.

Як повідомляв Знай.uа дніпряни, тільки без паніки: де і коли не буде води.

Знай.uа писав, нищівний ураган Доріан ознаменував початок кінця для всього людства: повториться знову.