Колишній в. о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, що з 2010 року Національна служба здоров'я України буде оплачувати основні медичні послуги для пацієнтів. Відповідна заява з'явилася на її сторінці в Facebook.

"Пацієнт отримує якісну медичну послугу, а платить - НСЗУ Національна служба здоров'я України. 8500 грн - за пологи, 19500 грн - за лікування одного інсульту, 15800 грн - за лікування інфаркту. Саме стільки планує платити медустановам НСЗУ з 2020 року за програмою медичних гарантій. Вона стане реальною альтернативою псевдобезкоштовній медицині - чіткий перелік послуг, які гарантує держава і чіткі тарифи для установ, які укладуть договори НСЗУ", - пише Супрун.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Так, за інформацією Супрун, пацієнтом не доведеться оплачувати послуги, за які вони вже заплатили з податків.

"Чіткий перелік послуг, який передбачає програма медичних гарантій, стане відомий, коли Верховна Рада прийме бюджет на 2020 рік. Але в неї повинні увійти послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації", - пише екс-міністр.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У першу чергу програма покриє:

▪️лікування гострого мозкового інсульту
▪️лікування гострого інфаркту міокарда
▪️допомогу в пологах і неонатальну допомогу
▪️ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

Пацієнт отримує якісну медичну послугу, а платить — НСЗУ Національна служба здоров'я України. 8500 грн — за пологи, 19...

Geplaatst door Уляна Супрун op Woensdag 11 september 2019

Нагадаємо, Супрун наостанок потролила Зеленського фотожабою.

Раніше Знай.ua повідомляв, Супрун порадила захищатися від раку презервативами і респіраторами.

Також Знай.ua писав, Супрун закотила істерику через нового главу МОЗ.