У середу, 11 вересня, в головний офіс державного "Приватбанку" у Дніпрі прибула група осіб за підтримки спецназу поліції для проведення обшуку. Вони пройшли у трьох приміщеннях, де розташовані відділення банку.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Дніпропетровської області.

Ухвалу суду на обшуки було видано 9 вересня, підставою для визначення стало нібито перевищення посадовими особами банку своїх повноважень при укладанні договорів з міжнародними та українськими рекрутинговими, консалтинговими та юридичними компаніями.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Під час досудового розслідування попередньо було встановлено, що посадові особи, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату чужого майна у великих розмірах. В даний час досудове розслідування триває", - повідомили правоохоронці.

До проведення слідчих дій в кожному з приміщень було залучено п’ять співробітників Соборного відділення поліції та співробітника Придніпровського управління Департаменту кіберполіції Нацполіції України. Також для забезпечення публічної безпеки залучено полк поліції особливого призначення, які у проведенні слідчих дій участі не приймали.

Як повідомили правоохоронці, слідчі дії кримінального провадження відкрито за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Правопорушникам загрожує арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або виправні роботи строків до двох років.

У прес-службі самого банку зазначають, що "ПриватБанк" здійснює свою діяльність відповідно до законодавства та співпрацює з органами, у тому числі своєчасно надає документи за рішенням судів.

Крім того, проведення оперативних заходів щодо примусової виїмки декількох документів з залученням невиправданої кількості спецназу поліції і невідомих осіб банк розцінює як тиск та перешкоджання нормальній роботі офісу.

Нагадаємо, що "ПриватБанк" виставив на продаж 9 своїх нафтобаз по всій країні.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Мають нас за дурнів": ПриватБанк підловили на списуванні грошей з особистих рахунків клієнтів.

Також портал Знай.uа писав, що "ПриватБанк" спіймали на підлій схемі: 18 тисяч за неіснуючий борг, українці шоковані нахабством.