Військова прокуратура України ще два роки тому сформувала експертну технічну комісію з вивчення документів пов'язаними з Иловайской трагедією.

Про це стало відомо завдяки заявою заступника начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010) Ігоря Романенка в одному з недавніх інтерв'ю.

"Туди входило понад 20 осіб — військові, журналісти, генштабисты, оператори, зокрема, і я. Ми опрацювали тисячі документів, зокрема таємних, і підготували їх до передачі в суд. Поки не відбудеться суд, розголошувати деталей я не можу. Але можу запевнити, що якщо нова влада хоче розслідувати трагедію і покарати винних — знайде в цих документах всі необхідні факти, щоб показати, хто є хто, хто яку участь у Іловайському злочин взяв. Ці документи ми передали Матіосу. Він повинен відправити їх до суду. Можливо, багато чого вже було знищено ... Тому стало зрозуміло, на кому лежить відповідальність ", - розповів Романенко.

Нагадаємо, окупанти тисячу разів пошкодували, що зв'язалися з ЗСУ: запекла сутичка обернулася кошмаром.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа окупанти обстріляли позиції ЗСУ: наші у відповідь жорстко дали по зубах.

Знай.uа писав, "Королівська бригада" ЗСУ вирвала з лап окупантів населений пункт: подробиці.