Спершу варто розповісти, що ж собою являє ця електронна черга в дитячий сад. Відразу, коли батько входить на портал електронної реєстрації дитини в дошкільні навчальні заклади, йому варто почитати про сам проект електронної черги та ознайомитися з переліком пільг на надання місця в дитячому саду.

Насамперед для того, щоб подати електронну заявку необхідно: батькові чи матері заповнити реєстраційну форму, яка розміщена на сайті, сюди вноситься (прізвище, ім'я та по батькові дитини, дата народження, серія і номер свідоцтва про народження, адреса і дані про батьків, телефон і особистий електронна адреса для зв'язку, ці дані будуть повністю конфіденційні). Реєстрація проходить досить швидко, вам не доведеться витрачати на це багато часу. Після виберіть конкретний садочок, який вам підходить територіально або за яким - то інших переваг, Дітей в садок беруть згідно із записом, а прописка тут не грає особливого значення. Постарайтеся підібрати садок, який знаходиться поблизу будинку, для того щоб не довелося долати дуже довгий шлях вранці відвозячи дитину в садок. Так як в разі тривалого транспортування в сад у дитини може пропасти все бажання його відвідувати, так як він буде розуміти, що попереду довга дорога з пробками.

Після того як заявка буде розглянута і успішно зареєстрована, вона отримає статус - «Зареєстровано в черзі».

Після цього батьки зможуть без праці відстежити статус поданої ним заявки і стежити за тим, як просувається черга онлайн, заходячи на сайт за допомогою свого особистого логіна та пароля, саме з цього електронна черга так зручна. Перевірити своє місце в черзі або встати на чергу зможе будь-який батько має вихід в інтернет, більше немає проблеми як же записатися в дитячі садки.

Зразу після того, коли місце в дитячому саду звільниться в групі необхідного віку, батьки будуть обізнані в електронному або телефонному режимі, про те, що тепер у них з'явилася можливість можливості влаштувати дитину в садок.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Реєстрація на сайті

Електронна черга запису до дитячих державні садки, як зареєструвати дитину

Можливість зареєструвати свою дитину в дитячий сад у батьків є лише одна в один садок. У разі, якщо чергу в обраний сад дуже велика, відповідальні за електронну реєстрацію в ДОУ можуть запропонувати батькам місце в іншому альтернативному установі.

Якщо обставини змінилися і виникла необхідність перевести дитину в інший садок, батько може внести зміни в електронний реєстр, але варто не забути повідомити про це відповідального за реєстрацію в ДОУ.

У разі якщо батьки з якихось причин не можуть самостійно зареєструвати свою дитину, вони можуть просто звернутися за допомогою в обраний ними дитячий сад і працівники закладу допоможуть їм створити особистий обліковий запис, поставивши дитини на чергу і детально розкажуть, як подивитися статус своєї заяви.

Термін реєстрації дитини в садок

Часто батьки задаються питанням, як правильно розрахувати свою чергу і не запізнитися з реєстрацією. Якщо конкретніше, то в якому віці варто стати на чергу в дитячий сад, щоб дитина пішла в сад після того як йому виповниться три роки.

Як свідчить положення відповідно до закону, який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 року, запис в дитячий сад здійснювалася керівником протягом календарного року. В такому випадку, так само неодноразово зустрічалася корупція і деякі складності в контролі над присутністю дитини в черзі. Були навіть такі випадки, що адміністрація садка відмовлялася приймати дитину лише тому, що батьки не приходили і не відзначалися у директора, що вони є, і все ще чекають свою чергу.

Звичайно ж така ситуація не могла тривати вічно, і батьки вирішили йти не до директора, а вирушили до відповідного відділу районної адміністрації. Після цього випадку дітей стали записувати по електронній черзі, привласнювали особистий номер, за яким батьки на сайті могли з легкістю відстежувати просування заповітного місця в ДНЗ.

Реєстрація дитини в дитячій садок

З цього випливає, що електронна черга створена для того, щоб позбавити батьків, дітей і адміністрації дошкільних навчальних закладів від непорозумінь в даному питанні. Адже тепер навіть не стоїть питання, про те, як обійти чергу в дитячий сад, так як на сьогоднішній день все контролюється автоматично, і втручання людини в електронну систему неможливо.

Все в такому руслі відмінно працювало в плоть до весни 2017 року, в цей час було прийняло рішення модернізувати систему заявок в ДНЗ. І для цього створили нову базу, яка була більш продуманою. Зареєстровані діти з 2013 року мали можливість перереєструватися в новій системі до 1 квітня 2017 року. У такому випадку під час реєстрації необхідно було вказати номер в попередній базі, і тоді місце в черзі зберігалося.

Закон про дитячі садки 2018 Україна

Згідно з положенням, прописаному в законі про Дитячих садках його основними завданнями є:

забезпечення права дитини на доступність і безоплатність здобуття дошкільної освіти; забезпечення необхідних умов функціонування і розвитку системи дошкільної освіти; визначення змісту дошкільної освіти; визначення органів управління дошкільною освітою та їх повноважень; визначення прав і обов'язків учасників навчально-виховного процесу, встановлення відповідальності за порушення законодавства про дошкільну освіту; створення умов для благодійної діяльності у сфері дошкільної освіти.

Які необхідні документи для постановки черзі в дитячий садок

Серед списку необхідних документів: заява від батьків, копія свідоцтва про народження, медична довідка про стан здоров'я дитини з висновком лікаря про те, що малюк може відвідувати дошкільний заклад. Для отримання такої довідки необхідно, щоб дитина пройшла медогляд з відвідуванням декількох фахівців з лабораторними дослідженнями. Вся отримана інформація після обстеження про стан здоров'я вноситься в форму No 026/0.

Також дитині перед надходженням в дитячий сад потрібно зробити ряд щеплень, серед яких: дифтерія, коклюш, кір, поліомієліт, правець, туберкульоз.

Пільги в дитячий сад в 2019 році

Звичайно ж наявність пільг суттєво прискорює процес зарахування дитини до дитячого садка. Варто бути чесним і вказувати наявність пільги в заяві на електронну чергу потрібно тільки в разі, якщо вона реально є в наявності. Якщо батько вирішить просунути дитини в черзі за рахунок неіснуючої пільги, то це безсумнівно приведе до втрати права на зарахування дитини в дошкільний заклад, і виникне необхідність знову займати чергу.

На сьогоднішній день в Україні існує дві основні групи пільг в дитячий сад - пільги по зарахуванню і пільги по оплаті (сюди входять знижки на харчування). При цьому, прийом дітей пільгових категорій в дошкільні освітні установи відбувається в рамках квот, оплата яких 20% від загальної кількості місць.

Пільги для дітей у дитячих садах

Першочергове право на те, щоб потрапити в дитсадок мають:

  • діти з багатодітних сімей;
  • діти з сімей вимушених переселенців;
  • діти, батьки яких є інвалідами I групи;
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти військовослужбовців, в тому числі учасників АТО
  • діти, що знаходяться під опікою або в прийомних сім'ях;
  • діти одиноких батьків (виключно вдів, вдівців);
  • діти-інваліди, які не мають протипоказань до відвідування ДНЗ;
  • діти, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС (1, 2, 3 категорій);
  • діти, які мають інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою.

Так само дитину повинні оглянути такі лікарі:

  • Отоларинголог обстежує носоглотку дитини і після цього зможе дати рекомендації щодо профілактики захворювань ЛОР-органів, а не констатує будь-яка з них.
  • Офтальмолог перевірить якість зору, а також необхідність його корекції.
  • Стоматолог оцінить загальний стан зубів дитини.
  • Невролог перевірить координацію, рефлекси, чутливість, що говорить про стан нервової системи.
  • Ортопед або хірург перевірить поставу вашої дитини.
  • Логопед, на жаль, дуже затребуваний останнім часом лікар. За статистикою більшість дошкільнят мають ті чи інші проблеми з промовою. Лікар перевірить стан розвитку мови маляти і, можливо, пропише програму корекції звуковимови.

До списку фахівців приплюсуйте необхідні аналізи: загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, аналіз калу.

Кожен фахівець залишає в медичній карті свій висновок, ставить розпис, друк і вказує дату огляду.

Залежно від стану здоров'я, в додаткових графах будуть значитися такі лікарі, як дерматолог або алерголог (якщо малюк схильний до алергічних реакцій або стоїть на обліку у даних фахівців).