Українцям планують тричі перерахувати пенсії до кінця 2020 року. Як відомо, найближчий перерахунок виплат відбудеться вже в грудні 2019 року: мінімальна виплата збільшиться на 74 грн, а максимальна — на 740 грн, передає Politeka.

Також 2 перерахунку відбудуться в 2020 році. Однак лише за умови, якщо Верховна Рада успішно затвердить проект бюджету.

Так, пенсії наступного року підвищать кілька разів — у липні та грудні. В результаті мінімальна пенсія повинна збільшитися з діючих 1564 грн до близько 1800 грн. Більш того, при мінімалці 6,5 тис. грн (подібний розмір виплати раніше анонсували) частина українців зможуть претендувати на виплату на заслуженому відпочинку у розмірі 2,4 тис. грн.

Згідно з законом українці у віці від 65 років, які виконали норму щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) можуть піти на заслужений відпочинок і отримувати пенсію у розмірі не менше 2,4 тис. грн. Якщо ж їх розрахунковий розмір пенсії нижче, то різницю повинні компенсувати з державного бюджету.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому при зростанні мінімальної пенсії до 1,8 тис. грн максимальний розмір виплати, на який мають право українці з високими (як мінімум в 8 разів вище середніх) зарплатами або спеціальними правами, складе близько 18 тисяч. Підвищення мінімалки вплине лише на тих громадян України, хто на даний момент отримує менше зазначеної суми. Решта ж українці отримуватимуть виплати за формулою. Правда, вже в березні наступного року їх виплати перерахують, враховуючи при цьому розмір інфляції і динаміки зарплат.

Нагадаємо, українцям пообіцяли чималі доплати, кому пощастить зовсім скоро.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні стартує "подвійне" підвищення пенсій.

Також Знай. ua писав, що в Україні пенсіонерам виділять додатковий бонус, заради цього варто працювати.